Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Dragele Mele Sau Dragile Mele

Dragele Mele Sau Dragile Mele

Deși pare nefiresc, 'dragele mele' este una dintre cele mai des întâlnite formulări greșite din limba română. Ambele forme sunt corecte, însă în alte contexte, deoarece explicațiile lor sunt diferite.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Tu știi care este forma corectă?! Haideți să demonstrăm acest lucru. Regula nu e de ieri sau de prea curând, nici din 2005, când a apărut a doua ediție a dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii.

Stiri Cultura Si Vacanta Sfaturile Expertilor Libertatea
vizitati articolul complet aici : https://startospheric.space/cultura-vacante
Dragele mele sau dragi mei, cred că poate ați auzit de detoxifiere vă recomand, e anume ceea de ce aveți nevoie pentru curățarea organizmului și scăparea a unor kg în plus. Dragele mele sau dragile mele? Asadar, corect este sa spunem dragile mele colege, iar nu dragele mele colege.

„dragile mele sau „dragele mele.

Haideți să demonstrăm acest lucru. „dragile mele sau „dragele mele. La plural, forma dragă devine dragi, nu drage (colegă dragă, colege dragi).

Tu știi care este forma corectă?! Dacă vrei să comunici corect în limba română. Dragele mele fete învață foarte bine.

Cum E Corect Dragele Mele Sau Dragile Mele Reporter Buzoian
vizitati articolul complet aici : https://reporterbuzoian.ro/cum-e-corect-dragele-mele-sau-dragile-mele/
Aut.] și, substantivat, d r a g e l e mele. La plural, forma cuvântului dragă devine dragi, nicidecum drage. Deşi pare nefiresc, 'dragele mele' este una dintre cele mai des întâlnite formulări greşite din limba română.

Dacă ar fi să facem o statistică, cu siguranță mulți ar spune la fel.

La plural, forma dragă devine dragi, nu drage (colegă dragă, colege dragi). Dragile mele este forma corectă. Incercand sa justifice forma dragele folosita frecvent de vorbitorii limbii romane, lingvista mioara avram explica in lucrarea probleme ale exprimarii corecte, aparuta in 1987 la editura academiei

Tu știi care este forma corectă?! Poate că ar trebui, cu riscul de a complica o paradigmă, să păstrăm forma dragi ca plural feminin nearticulat adică prietene dragişi să acceptăm. Am dat cartea dragelor mele prietene unor colegi.

Dragile Mele Sau Dragele Mele Youtube
vizitati articolul complet aici : https://www.youtube.com/watch?v=9PcDRBVwuEI
Asadar, corect este sa spunem dragile mele colege, iar nu dragele mele colege. D r a g e l e mele prietene [subl. Muzica romaneasca best romanian music mix wolf music.

Dragile mele este forma corectă.

Prin urmare, dragele sau dragele mele își găsește întotdeauna rezolvarea consultând doom2, nu dex. Deşi pare nefiresc, 'dragele mele' este una dintre cele mai des întâlnite formulări greşite din limba română. O formulare folosită adesea greșit în limba română.

Posting Komentar untuk "Dragele Mele Sau Dragile Mele"